5 Vrste uslova isporuke za precizne čelične cijevi


 

Uopšteno govoreći, Precizna čelična cijev se odnosila na hladno završene cijevi s tanko debljinom zida ili visoko poliranom površinom. Precizna čelična cijev je visoko polirana ili svetla žarena površina. Ove cijevi su posebno pogodne za primjenu u energetskoj industriji, automobilskoj i poljoprivrednoj opremi za cjevovode u mehaničkim primjenama kao što su hidraulični i pneumatski sistemi.

 

Precizne čelične cevi hladno završene su slobodan izbor kontinualnih veličina i finog kvaliteta površine. Površinska kiselina se može isporučiti na zahtev. Hrapavost površine je manja od 0.4 μm na obe spoljašnje i unutrašnje površine je garantovano. Precizne cijevi pokrivaju povećanu raznovrsnost materijala, kao što su: Austenitski nerđajući čelici , Duplex nerđajući čelici i niklovane legure ad itd. Precizne čelične cijevi se nude u skladu sa zahtjevima kupca i primjenom u različitim uslovima isporuke. 5 vrsta dostupnih uslova isporuke u skladu sa DIN 2391 (EN 10305-1) prikazane su u nastavku:

Simbol

 

C

LC

SR

A

N

Prethodni simbol

 

BK

BKW

BKS

GBK

NBK

 

1. + C (BK) Hladno završeno (tvrdo)

Cijevi se ne izvode toplotom nakon završnog koraka hladnog formiranja. Formabilnost takve cijevi je ograničena. Može doći do preostalih naprezanja.

 

2. + SR (BKS) Hladno završen i oslobođen stresa

Konačno žarenje se vrši ispod točke Acl da bi se eliminisao radni stres

 

3. + LC (BKW) Hladno završeno (meko)

Nakon završne obrade toplote, čelična cijev se obrađuje malom deformacijom i dozvoljena je ograničena hladna deformacija tokom prerade (savijanje, brušenje).

 

4. + A (GBK) Annealed

Poslednji proces hladnog formiranja praćen je žarenjem pod kontrolisanom atmosferom.

 

5. + N (NBK) Normalizovan

Poslednjem procesu formiranja hladne prakse sledi žarenje iznad gornje transformacione tačke pod kontrolisanom atmosferom.

 

Proizvodnja bezšavnih i zavarenih preciznih čeličnih cijevi u skladu s međunarodnim standardima npr. EN 10305-1 , ASTM A519 , DIN 2391-1 .ect, Ostali standardi na upit. Kao jedan od vodećih kompanija u Kini u ovom proizvodnom asortimanu, nudimo širok asortiman proizvoda bezšivnih i zavarenih hladno završenih preciznih čeličnih cijevi za različite primjene.